Ana Sayfa Genel Vahit Dikilitaş: “2016’nın ilk 8 ayı örmeciler için iyi geçti”

Vahit Dikilitaş: “2016’nın ilk 8 ayı örmeciler için iyi geçti”

500
0

ÖRSAD Başkan Yardımcısı, Mertaş Tekstil Örme’nin YK Başkanı Vahit Dikilitaş ile örme piyasasının genel durumunu konuştuk. Dikilitaş, şu sıralar sezonsal bir geçiş olması nedeniyle süpremde bir miktar yavaşlama olsa da ilk 8 ayın iyi geçtiğini söyledi.

Vahit Dikilitaş: “İşçi işveren arasında sıkıntılar olduğunu söyleyen Dikilitaş, kalifiye eleman bulmada sıkıntı yaşandığını, birçok işletmenin eleman bulmada zorlandığını dernek olarak buna yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.”

Son dönemde süprem makine yatırımıyla dikkat çekenMerTaş Tekstil, 2016’da bünyesine 3 adet 30/28, 4 adet de 32/28 Pilotelli süprem makineler alarak kapasite artırımına gitmişti.  Firma sahibi Vahit Dikilitaş işlerin hareketli olması nedeniyle yeni makine alımına gittiklerini belirterek bu yatırımın 2016’nın kendileri için iyi geçmesine bağlı olarak gerçekleştiğini söyledi.

2016 ile ilgili genel bir değerlendirme de yapan Dikilitaş, “Örmeciler için iyi bir 8 ay geçti. Konuştuğum birçok örmeci meslektaşım da böyle söylüyor. Gerçi ara ara sezonsal geçişler ve iplik fiyatlarındaki ani iniş çıkışların etkisiyle duraklamalar olsa da 2016’dan birçok işletme memnun olduğunu söyleyebilirim.”dedi.

Örme piyasasında iplik fiyatlarının dünya ortalamalarının üzerinde olması, bazı örmecilerin iplik bulmasını güçleştirdiğine dikkat çeken Vahit Dikilitaş, iplikte fiyat istikrarının bir an önce sağlanmasının piyasayı rahatlatacağını söyledi.

Süpremde yavaşlama sezonsal
İki iplik, üç iplik ve ribanada hareketlilik gözlendiğini dile getiren Dikilitaş, süpremde ise bir miktar sezonsal sebeplerle yavaşlama olduğunu, bunun da kısa zaman sonra biteceğini söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz