Ana Sayfa Genel Bursa’da akıllı tekstil pazarı kuruldu

Bursa’da akıllı tekstil pazarı kuruldu

779
0

UTİB’in düzenlediği Ar-Ge Pazarı’na akıllı tekstil damga vurdu. Başkan İbrahim Burkay, “Yüksek teknoloji için kıvılcım yaktık” dedi.

Bursa İnovasyon ve Tasarım Günleri’ne akıllı tekstil damga vurdu. Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından düzenlenen Tekstil Ar-Ge Proje Pazarı, yerli ve yabancı sektör profesyonellerini buluşturan etkinlikte, sektörde çalışan akademisyen ve serbest girişimcilerin sundukları fonksiyonel tekstil projeleri büyük ilgi gördü. Vitrine çıkan ürünler arasında ev tekstil ürünlerinde sigara kokusunu önleyen apre işlemi, hidrojen peroksit ağartmasında yeni yöntemler, ekolojik tekstil için doğal boya üretimi, tatlı ve tuzlu sularda organik deniz ürünü yetiştirmede kullanılacak kumaşlar, kire ve küfe karşı üretilen otomobil koltuk kılıfları, fizik tedavide kullanılacak ısı üreten ürünler vitrine çıktı.

DÜNYA 6’NCISIYIZ
Proje Pazarı’nın açılışında konuşan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve UTİB Başkanı İbrahim Burkay, proje pazarı etkinliğinin tüm sektörlere rol model haline geldiğini dile getirdi. Orta yüksek ve ileri yüksek teknolojiye geçiş için bir kıvılcım yakmak istediklerini söyleyen Burkay, “Giyim ve mekan tekstillerinde, dünya çapında üretim ve ihracat lideri olan ilk 6 ülke içindeyiz. Giyim ve ev tekstilinde ulaştığımız bu noktaya, teknik ve fonksiyonel tekstilde de ulaşmalıyız” diye konuştu. Proje Pazarı zirvesinde konuşan dünyaca ünlü tasarımcı William Myers, tekstil sektöründe biyolojik inovasyonun gelişimini anlattı. Sistemlerin ve üretimlerin küresel doğada olana benzetilmesi gerektiğini anlatan Myers, “Üretimlerimizi doğadan alarak çevremize daha az zarar vererek üretim yapma yollarının peşine düşmeliyiz. Dünyada biyolojik inovasyon alanında önemli tasarımlar üretiliyor. Artık yosundan deri üretiliyor. Ahşap sandalyeler yerini mantardan yapılmış sandalyelere bırakıyor” dedi.

MODERNS OTTOMANS PODYUMDA
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) işbirliğiyle bu yıl ilki düzenlenen Bursa İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları’na dünyaca ünlü tasarımcı Atıl Kutoğlu damga vurdu. Etkinlik kapsamında önceki akşam Fiat sponsorluğunda düzenlenen Fiat Fashion Night gecesinde “Moderns Ottomans” temalı 2015-2016 Sonbahar/Kış Koleksiyonu’nu sergileyen Atıl Kutoğlu, tamamı Bursa kumaşlarından oluşan kıyafetleriyle podyuma çıktı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz