Ana Sayfa Etkinlikler Tekstilde kullanılan binderler TEKSAD seminerinde anlatıldı

Tekstilde kullanılan binderler TEKSAD seminerinde anlatıldı

389
0

Tekstil Araştırmaları Derneği yeni bir etkinlik daha düzenledi. 30 Mayıs Cumartesi günü Bursa’nın Nilüfer İçersindeki dernekler Yerleşkesinin konferans salonunda düzenlenen etkinlikte Kimya Mühendisi Osman Demir Tekstilde kullanılan binderleri katılımcılara anlattı.

Sunum öncesi TEKSAD Başkanı Ekrem Hayri Peker, derneğin çalışmaları ve önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Osman Demir, sunumunda kolloid temel kavramları, bu bağlamda emülsiyon ve emülsiyon polimeri kavramlarına ilişkin temel bilgiler katılımcılara aktarıldı. Üretim esnasında ve ürünlerin kullanımı sırasında karşılaşılan sorunlar anlatıldı. Osman Demir;

-Makro moleküle giriş ve hayat

-Emülsiyon ve Binder nedir?

-Polimerizasyon üretim yöntemleri ve Emülsiyon polimerizasyonu

-Binderlere ilişkin teknik veriler

-Binder kontrol testleri

-İşletmelerde binder seçimi

-Üretilen binderlerde karşılaşılan konular

Sunumun ikinci bölümünde binderlerin tekstil sektöründe, non-woven, baskı, kaplama, laminasyon ve floklamada kullanımları anlatıldı. Daha sonra kumaş ve kaplama örnekleri incelemeleri için katılımcılara dağıtıldı. Sunum soruların Osman Demir tarafından cevaplanmasıyla sona Özel bitim.

Derneğin Bir sonraki etkinliği Dernek üyesi Kimya Mühendisi Erkan Akleman tarafından Özel Bitim İşlemleri konulu sunum yapılacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz