Ana Sayfa Faydalı Bilgiler TREND ÖNGÖRÜSÜ

TREND ÖNGÖRÜSÜ

594
0

Bilindiği üzere tekstil her gün yeniliklere açık, sürekli olarak yeni bir üretim,  yeni bir tasarım ve beklentilerin yüksek olduğu bir alan. Ucu bucağı yok demek deyimi yerinde bir deyim olur değil mi?.Bu sürekli devam eden sirkülasyon için  her zaman hazır ,araştırmacı ve atik olmak gerekir.Müşteriye hızlı ve doğru servis vermek için normalin üzerinde performans sergilememizi zorunlu kılar.Gündem o kadar hızlı ilerliyor ki bir sonraki trend için tasarımcının ışık hızı ile çalışması gerekmektedir.Tabii bu hız sadece tasarımcı ile sınırlı kalmıyor,üretim safhasında ekibinde aynı hızla müşteriye servis vermesi siparişin alınmasında çok önemli rol oynamaktadır.Trendlerin takibi bu kadar önemliyken bu oluşum sürecinin ilk basamağı olan bir iki sezon önce trendlerin oluşum sürecinin ne kadar önemli zamana karşı yarışılan bir durum ve hızlı servis ile zamanından önce tüketiciye yansıtmak yine trend öncüleri ve tasarımcılara kalmakta.

Gündemi sürekli ışık hızı ile yönlendiren bu trendlerin oluşumu, pratik ve tecrübe ile kanıtlanmış bir çalışma titizliği gerektirmektedir. Bu oluşum süresinde tasarım analistleri ve moda analistleri kılı kırk yaran titizlik ile çalışıp hata yapma oranı yok denecek durumda çalışma yapmaları durumunda kalıyorlar.

Aslında genel anlamda baktığımız da yeni trend sadece tekstilde değil hayatımızın her kesiminde çok önemli bir rol oynar .Eğilim anlamına gelen trend tüm kitleleri ilgilendirecek peşinden koşturan bir olgu olduğu için anlamının da çok iyi bilinip kavraması gerekmektedir.Trend olgusu XX yüzyılın sonlarında moda analistlerinin çabası ile daha bir öne çıkmıştır.Gerçek anlamda eski İngilizcede döndürmek,çevirmek anlamınada gelir.Tasarım yada tarz çok geniş bir yelpazedir.B u sebeple trende ve moda analistleri çok ince incelemeler yaparlar toplumun sosyal durumlarını, ekonomik durumları ve güncel olayları inceleyip yeni tasarımda ki etkilerini

Ortaya koyarlar. Trend (forecaster) moda (fashıon farecaster)

Müşteriler ve tüketiciler yeni sezondaki modayı bilmezler ne zamanki ürün ortaya koyup perakendeciye ulaştığında öğrenirler

Bu safhada büyük firmalar, büyük defileler ünlü kişiler güncel modanın topluma yansıtılmasında büyük rol oynarlar.

Yürekten istediğimiz moda trendleri oluşturulurken yabancı moda ve trend analistlerinin değil de Türk moda ve trend analistçilerine destek verilerek öne çıkartılmalıdır. Çünkü bizi içimizde de dünya trendlerini değiştirecek yetenekli tasarımcılarımız var. Bir Türk tasarımcının dünya trendlerinde söz sahibi olması ne kadar güzel olur. Değil mi?

Dileklerimizin gerçekleşmesi ve başarılı Tasarımları Dünyaya tanıtmak ümidiyle saygılar.

Vildan Eryıldız

Kolorist

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz