Ana Sayfa Genel Tekstil sektörüne yeni strateji

Tekstil sektörüne yeni strateji

584
0

Türkiye’nin ihracatta lokomotifi olan sektörlerin başında gelen tekstil için yeni yol haritası hazırlandı. Buna göre KOBİ’lerin ihracat alacaklarına ileriye dönük kur garantisi verilecek.

Tekstil sektörünün yoğunlaştığı İstanbul, Bursa, Gaziantep ve Denizli gibi bölgelerle liman kentleri arasında lojistik maliyetlerinde düşürülmesi planlanıyor. Bunun için de Türkiye’nin doğusu ve batısı arasında lojistik köyler kurulacak. Pamuk arzında yaşanan dalgalanmaların önüne geçebilmek amacıyla dinamik bir mekanizma hayata geçirilecek. Hazır giyim ve ayakkabı sektöründe kadın istihdamının artırılması üzerinde duruluyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın hazırladığı 2015-2018 dönemini kapayan Türkiye Tekstil Hazır Giyim ve Deri Ürünleri Strateji Belgesi’ne göre önümüzdeki dönemde KOBİ’lere yönelik ihracat alacaklarının ileriye dönük kur garantisi sağlanmasıyla ilgili bankalarla işbirliği anlaşmaları yapılacak.

İstihdam desteklenecek

Eylem planıyla hazır giyim ve ayakkabı sektörlerinde kayıtlı kadın istihdamının arttırılmasına yönelik de destekler sağlanacak. Hazır giyim ve ayakkabı sektöründe kadınların beceri gerektiren hassas işlerde daha başarılı olması sebebiyle bundan yola çıkarak kadın istihdamı sağlayan işletmelere işçi ücreti işveren hissesi desteği ve sosyal desteklerinde sağlanması planlanıyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz