Ana Sayfa Makaleler TARIM İŞ KOLUNDA ÇALIŞANLAR İÇİN BÖCEK,SİNEK VE GÜVE KOVAR ELBİSE ÜRETMEK

TARIM İŞ KOLUNDA ÇALIŞANLAR İÇİN BÖCEK,SİNEK VE GÜVE KOVAR ELBİSE ÜRETMEK

736
0

Tarih boyunca insanoğlu çevresindeki haşerelerle hep mücadele etmiştir. Üreme hızı çok fazla olan haşerelerin, bu mücadeleyi kazandığını söylememize gerek yok sanırım. Perdeler, cibinlikler, camlar ve 20. yüzyılda kullanılmaya başlanan sineklikler insanoğlunu kısmen koruyabilmektedir. Haşereler insanları sadece ısırmak, sokmak, hastalık yaymayla kalmamış, kullandıkları tahta araçgereçlere ve çoğunlukla yünden yapılmış giysilere büyük zararlar vermişlerdir. İnsanoğlu çeşitli bitkilerle, bu bitkilerden elde edilmiş esanslarla bu haşerelerden kurtulmaya çalışmışlardır. Yirminci yüzyılın başlarında bulunan çeşitli ilaçlar bilhassa DDT insanoğluna biraz nefes aldırmışsa da haşereler için ve tarımsal amaçlarla kullanılan birçok ilacın insan sağlığına ve çevreye çok zarar verdiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Birçok haşere ve tarım ilacının kullanımı yasaklanmıştır.

Projemizin öncelikli amacı; kırsal kesimde yaşayan ve kenelerle temas edenleri kene ısırmasıyla Kongo Kırım Kanamalı Hastalığın oluşturduğu problemlerden ve kenelerin sebep olduğu ölümlerden korumaktır.Projemizin diğer amacı; başta pamuk, çeltik işçilerini, çalışırken kendilerine musallat olan sivrisineklerden korumak, diğer ziraat sektöründe çalışanları da böcek ısırmasından oluşan rahatsızlıklardan, hastalıklardan korumak ve kurtarmaktır.

Yurt içinde ve yurt dışında çalışan tarım işçileri için üretilen kıyafetlerin kumaşlarına bu amaçla üretilen nano kimyasalları, yapışkan özellikli kimyasallarla kumaş yüzeyine aplike etmek. Üretilen kumaşlar tanıtılmak ve test amacıyla ilgili kurumlara gönderilecektir.

Bu amaçla; nano teknolojilerle üretilmiş mikro kapsüllerden faydalanmak, bu kapsüllerin yaydığı kokularla çevremizdeki kene, sinek ve diğer haşereleri uzaklaştırmaktır.

Kaynak : spnanoteks

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz