Ana Sayfa Genel Elips Tekstil yurt dışında birçok büyük projeye imza atıyor

Elips Tekstil yurt dışında birçok büyük projeye imza atıyor

444
0

Pailung Machinery Mill Co. Ltd’nin geliştirdiği yuvarlak örgü makinelerinin Türkiye mümessilliğini uzun yıllardır başarılı bir şekilde sürdüren Elips Tekstil’in genel müdürü Zeynel Doğan ile firmasının faaliyetleri ve örgü piyasası hakkında konuştuk. 

1995 yılından beri tekstil ve örgü piyasasında makine ve yedek parça tedariki ile sektöre hizmet veren Elips Tekstil, üretim adedi bakımından dünyanın en büyük örgü makine imalatçılarından biri olan Pailung’un Türkiye mümessilliğini 2000 yılından beri sürdürüyor. Pailung için Türkiye’nin zaman zaman birinci pazar olduğunu belirten Doğan, 2016’nın sorunlara ve durgunluklara rağmen kendileri için iyi geçmekte olduğunu açıkladı.

Özellikle Tüyap’ta yapılan ITM 2016 fuarının ardından üç iplik ve yeni geliştirilen jakarlı üç iplik makinelere ciddi talep aldıklarını dile getiren Doğan, bu hareketliliğin 15 Temmuz olaylarının ardından hızlı bir şekilde azaldığını kaydetti. İç piyasadaki bu durgunluğun halen devam ettiğini belirten Doğan, firma olarak ülke dışında yürüttükleri projeler ve faaliyetler sayesinde bu olumsuzluktan fazla etkilenmediklerini dile getirdi.

Pailung olarak 2016’da yoğun bir dönem geçirdiklerini ve firmanın 39 yıllık döneminde rekor seviyede üretim ve satış rakamlarına ulaştıklarını söyleyen Doğan, “16 yıldır mümessillik yapıyorum ilk defa yüklemeler için 75 gün termin aldım.” dedi. Pailung’un bu yıl özellikle Asya ülkelerinden özellikle Endonezya, Hindistan, Çin ve Vietnam gibi ülkelerden ciddi makine siparişleri aldığını, termindeki uzamanın da bundan kaynaklı olduğunu söyleyen Doğan, Pailung’ûn makine üretim rakamlarının yıllık 2100’ler civarında olduğunu açıkladı.

Türkiye’de Pailung modelleri arasında en çok üç iplik sattıkları bilgisini veren Doğan, son dönemde jakarlı üç iplik makinelerin de ilgi göremeye başladığını, bu modelden umutlu oldukları söyledi.

Elips Tekstil büyük projelere imza atıyor
Elips Tekstil sadece Türkiye pazarında değil yurtdışında da birçok ülkede faaliyet yürütüyor. Firmanın başta Özbekistan olmak üzere Kırgızistan’da, Türkmenistan’da, Rusya’da ve Etiyopya’da yoğun çalışmaları var. Sadece örgü makineleri değil boyahane tesislerinin kurulumunda da söz sahibi olduklarının altını çizen Doğan, Dilmenler firmasının temsilciliğini yaptıklarını firma olarak sıfırdan boyahane ve örgü tesisleri kurduklarını söyledi. Son günlerde Etiyopya’da yeni bir projeye başladıkları bilgisini de veren Doğan, tekstilde gelişen bu pazarda Pailung olarak önemli bir konuma sahip olduklarını söyledi.

Son olarak, örgü piyasası hakkında görüşlerini aktaran Zeynel Doğan, karsızlığın iç piyasada şu andaki ciddi sorunlardan biri olduğunu söyledi. İşletmelerin zararına ya da başa baş olacak şekilde faaliyetlerine devam ettiğini kazançların istene seviyelere çıkamadığını bunun da sektörü olumsuz etkilediğini sözlerine ekledi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz