Ana Sayfa Faydalı Bilgiler BOYA BÖLÜMÜNDE ÇALIŞANLARIN DİKKATİNE !

BOYA BÖLÜMÜNDE ÇALIŞANLARIN DİKKATİNE !

539
0

1- Boyanın doğru tartıldığından emin olmanız için; reçeteyi çözdüğünüz boyaya batırın. Rengin uyup uymadığını kontrol edin.

 

2- Boyama sırasında; kalın kumaşlar 3 dk’da 1 tur, ince kumaşlar 2’dk da 1 tur atacak şekilde tambur hızları ayarlanacaktır.

 

3- Tüm kimyevi ve boyalar boya deposunda sorumlu çalışanlar tarafından tartılacak. Sizler kesinlikle malzeme almayacaksınız.

 

4- Doğru bildiğiniz, emin olduğunuz veya size çelişkili gelen bir konu var amirlerinize bildirin.

 

5- Boyaya girerken Ph, peroksit ve hidrofilite kontrolü yapın. Boyaya pH=6,5’ta girin. Mikserde suyu ısıttıktan sonra pH=7’nin üzerinde ise, asit vererek pH=7’ye ayarlayın ve boyayı çözün. Boyaya girerken makinede pH=6.5 olmalı.

 

6- Reçetelere tamamı ile uyun. Sadece yanlış gördüğünüz bir konu var ise uyarınız.

 

7- Reçetelerin üzerine isminizi yazın.

 

8- Boyaların ve kimyevi maddelerin ismini öğrenmeye çalışın. Hangi boyaların birbiri ile kombine edildiğini, kaç derecede boyandığını öğrenin.

 

9- Makinenin iç sıcaklığını termometre ile maksimum haftada bir kez ölçün ve dış gösterge sıcaklığı ile aynı olup olmadığını kontrol edin.

 

10- Yıkama işlemi için gelen kumaşlarda özellikle çizgililerde makineye girmeden önce kumaş numunesi alınsın. Alınan numuneyi 30 C’ de yıkayın. Yıkandıktan sonra rengi değişiyor mu? Kontrol edin!

 

11- Turquoise boya olan reçetelerde boyama işlemi sırasında köpük kesmek için, kesinlikle noniyonik yumuşatıcı VERMEYİN!

 

12- Yaptığınız her işi kendiniz de kontrol edin. Yapacağınız her yanlış olayın; çalıştığınız firmanın zararı olduğunu unutmayın!

 

Oya Peker

Kimya Mühendisi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz