Ana Sayfa Faydalı Bilgiler AMERİKA PİYASASINA GİRMEK İSTEYEN TEKSTİL FİRMALARI İÇİN BİR PARTNER HAZIR

AMERİKA PİYASASINA GİRMEK İSTEYEN TEKSTİL FİRMALARI İÇİN BİR PARTNER HAZIR

851
0

Zor şartlar yeni fırsat ve aşamaların da habercisi olabiliyor.

İpekçi bir aileden gelen ve büyük dedesi ipek böceği tohumunu ıslah etmek, daha verimli, daha kaliteli ve hastalıklara dayanıklı ipek böceği tohumu elde etmek için 120 sene önce Çin’e giden ve bu çalışmalarıyla Sultan Abdülhamit tarafından nişanla taltif edilen State University of New York Fashion Institute of Technology FİT mezunu İpek Tohumcu, ABD pazarına girmek isteyen firmalarla işbirliği yapmaya hazır.

İpek Tohumcu Tailored Design dalında ödül alması neticesinde New York da çeşitli firmalarda çalışmış, ABD pazarına uygun tasarım ve satış şekilleri konularında tecrübe sahibi olmuştur. Kadın giyim dalındaki tasarım, kalıp ve materyal eğitimi ve tecrübesi sayesinde koleksiyonlarını hedef pazarının karakteristiklerini özgün yapısını inceleyerek hazırlamaktadır.

Türkiye de bulunduğu sürede eğitime katkı vermiş, İTÜ ve İMA da teknik dersler vermiştir. Türkiyede bulunduğu sürede yurtdışıyla çalışan firmaların Moskova, Milano ve New York koleksiyonlarını hazırladı, modelhanelerini yönetti ve müşteri ilişkilerine destek verdi.

Kendi özgün koleksiyonu ve markasıyla Kanada, Vancouver Moda Haftasına katılmış, defilesi moda dünyasında ve medyasında ilgiyle karşılanmıştır ve neticesinde prestijli New York Moda haftasından katılım daveti almıştır. ABD pazarına kopya tasarımlarla girmek kanunen yasak olduğu için New York Moda Haftasından gelen davetin sadece özgün tasarımlar ve Markalar için olduğunun altını çizmek gerekir. Tasarımlarının piyasa sunumu ve pazarlaması talep edilmesi halinde NYFW organizasyonunun yan kuruluşu tarafından komisyon bazında bir anlaşmayla mümkün olabilecektir. Pazarlama konusuna ilişkin teklifte kendisine sunulmuştur.

İpek Tohumcu ayrıca şu bilgiyi paylaşmıştır. Çeşitli Avrupa ülkeleri başta İngiltere olmak üzere çeşitli ülkelerdeki tedarikçilerinde ürettikleri ürünlerin büyük bir bölümünü hedef pazar olan ABD ‘ye satmaktadırlar. Bir başka önemli konu ise Çinli tedarikçilerin artık markaların ikinci bir modelhaneleri gibi çalışarak tasarım hazırlamaları bu şekilde üretimlerinde kendi bünyelerinde kalmasını sağlamalarıdır. Defileler tasarımın kullandığı materyali de sergileyerek başka markalarında kendi tasarımlarını ürettirebilecekleri pazar bilgisi sunmaya vesile olmaktadırlar.

Numune hazırlanmasında drapajin nasıl kullanıldığı prova teknikleri, tasarım öğelerinin her birisinin hangi teknikle  (drapaj veya flat  pattern ) çabuk ve doğru hazırlandığı konusunda firma modelhane elemanlarına verdiğimeğitim veren ve danışmanlık Yapan İpekçi, Bursa İhracatçılar Birliği’nin düzenlediği eğitimlerde Top shop, Zara ve diğer marka tedarikçilerine eğitim verdi.

İpek Tohumcu hedef pazara  uygun, rekabet gücü olan materyallerden koleksiyonunu hazırlamayı ve işbirliği çerçevesinde New York Moda haftasında sunarak ABD pazarında en doğru şekilde çalışmayı hedeflemektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz