Ana Sayfa Genel Bir tekstil duayenini yitirdik.

Bir tekstil duayenini yitirdik.

1729
0

Mehmet Fikri Çiftçi – Özgeçmiş

1945 yılında Aydın’da doğdu. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi’nden 1969 yılında Kimya Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu.

Çalışma hayatına burslu öğrencisi olduğu Sümerbank’ta başladı. Tekstil terbiyeciliği zamanla onun için vazgeçilmez bir tutkuya dönüştü. Sümerbank Nazilli ve İzmir Basma Fabrikalarında edindiği 15 yıllık işletme birikim ve tecrübelerini 10 yıl süreyle Sümerbank’ın Bursa’da kurulu SAGEM Araştırma Geliştirme ve Eğitim Merkezinde, Sümerbank fabrikalarının yanı sıra özel sektöre de verilen hizmetlerle değerlendirdi. Bu süreçte, ekibiyle birlikte çok sayıda araştırma ve eğitim programı gerçekleştirdi. Çeşitli yayın, seminer, sempozyum ve Kimya Mühendisleri Odası etkinlikleriyle  bilgilerini Türk tekstil camiasındaki meslektaşlarıyla paylaştı.

İzmir ve Bursa’da Çalıştığı yıllarda Ege ve  Uludağ Üniversilerinde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak  mesleği ile ilgili bilgi ve tecrübelerini gençlere aktarmaktan büyük mutluluk duydu. Emeklilik sonrası uzun yıllar, dostları olarak tanımladığı firma ve meslektaşlarına teknik danışmanlık yaparak sektörle bağlantısını sürdüren Mehmet Fikri Çiftçi 23 Kasım 2020’de aramızdan ayrıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz