Ana Sayfa Makaleler Dijital Baskıda Patın Verilmesi

Dijital Baskıda Patın Verilmesi

600
0

Dijital Baskıda Patın Verilmesi

Ön işlemler fularda yapılır. Reaktif dijital baskı için hazırlanacak kumaşa;

100-200 gr/lt alginat patı

100 gr/lt üre

30/40 gr/lt soda+ Ludigol ¼   50gr /lt verilir.

100-120 °C’de kurutulur.

Dijitabaskıcılığı dünyada her geçen gün önem kazanmaktadır. Ancak baskıdaki payı %2 ‘lere yeni yeni gelmektedir. Ancak bu alandaki yatırımlar hızla artmaktadır. Önümüzdeki yıllarda %10 seviyelerine çıkacağı ön görülmektedir.

Yeni makinelerin baskı hızları her geçen gün artmaktadır. Altı renkli baskı makinelerinin yerini sekiz renkli baskı makineleri almaktadır. Dijita baskı makinelerinin doktan kumaş basabilmesi için toz emme üniteleri de sisteme eklenip çalışmaya başlamıştır.

Dijital baskı sistemlerinde baskı makinesinin önemi kadar kullanılan mürekkep ve yazıcıların kalitesi de önemlidir. Baskı makineleri renk yönetim yazılımları ile desteklenmelidir. Boya seçimi de çok önemlidir. Baskı öncesi ön işlem de önemlidir. Kullanılacak baskı çeşidine göre yapılacak işlemlerin ve baskı sonrası buhar-fikse ve yıkama işlemlerinin doğru şekilde yapılması gerekmektedir. Bu makinelerin daha önce sadece kâğıda baskı yapılmak üzere üretildiğini unutmadan tekstil materyallerine uygulamamız gerekir.

Dijital baskının, geleneksel baskının alternatifi değil, tamamlayıcısı olduğunu düşünmekte fayda vardır. Dijital baskı bir defalık numune basmakta ve kısa metrajlı baskılarda avantaj sağlamaktadır. Diğer önemli bir avantajı da bizi baskı malzemesi ve boya stokundan kurtarmasıdır. Bu sayede depolama masraflarımız azalmış olacaktır.

Değişken veri içeren dökümanlarda dijital baskının en iyi çözüm olduğunu söyleyebiliriz. Ancak her desende veriler değişiyorsa, geleneksel baskıya göre maliyet açısından avantajlı değildir.

Dijital baskının diğer avantajlarını şöyle sıralayabiliriz:

Numunenin kısa sürede hazırlanabilmesi, varyantların değiştirilebilip hafızada depolanabilmesi, daha parlak renklerin oluşturulabilmesi, baskının istenilen metrede durdurulabilmesi, anında ve hızlı üretim, şablon çekmeden desenin her şeklinin görülebilmesidir.

Klasik baskıyı ve dijital baskıyı ortak kullanabiliriz. Müşteriye sunulacak numunelerin hazırlanıp çıktısının alınabilmesi, birkaç metre basarak varyant numunelerinin ve kartelâların hazırlanabilmesi, tram ve rapor sorunu olup olmadığını anlamak için numune basımında dijital baskı klasik baskıya yardımcı olur.

Sağladığı diğer avantajların başında makinenin bir kişi tarafından işletilmesi gelir. Diğer baskı makinelerine göre, daha az bakım gerektirirler ve arızaları da daha azdır. Sınırsız desen ve varyant hazırlanabilir. Koleksiyon hazırlandığı dönemlerde müşteriye hızlı servis verme olanağını tanır. Müşteriye özel üretim yapma olanağı sağlar. Baskının her adımı denetlenebilir. Baskı hızı arttığından oluşan renk kaybı problemini ortadan kaldırır ve çevreye daha az zarar verecek üretim yapma imkânı tanır. Pazara sürülmeden desenin çalınması ihtimalini hızlı üretim sayesinde ortadan kaldırır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz