Ana Sayfa Faydalı Bilgiler “Tekstilciler İçin Örme El Kitabı” çıktı !…

“Tekstilciler İçin Örme El Kitabı” çıktı !…

982
0

Sitemiz yazarı Ekrem Hayri Peker’in   onuncu kitabı Tekstilciler İçin Örme El kitabı çıktı. Peker kitabıyla ilgili olarak şunları söyledi.

“İki yıldır üzerinde çalıştığım ve meslektaşlarımın da katkıda bulunduğu Tekstilciler için Örme El Kitabı çalışmam EKİN Yayınevi tarafından yayınlandı.

Bu çalışmamda; iplik ve lif konusunda kısa bir bilgi verdikten sonra örme kumaşlar konusuna değindim. Daha sonra örme kumaşların ön terbiyesi, boyanması ve baskı konularına geniş yer verdim. Reaktif baskı, aşındırma baskı, pigment baskı ve Dijital Baskı konularına yer verdim.Ayrıca:-Baskıya hazırlık-Kalıp değişimi-Desen değişimi-Varyant değişiminde neler yapılacağını yazdım.Baskılı kumaşların fikse şartlarını ayrıntılı tablolar olarak yazdım.-Baskı konusu içinde olan Pat hazırlama, dijital baskı, şablon çekimi konularına değindim. Baskı terimlerine ayrı bir yer verdim.

Boyanmış ve basılmış kumaşların bitim işlemlerini ayrıntılı anlattım. Nasıl çalışılması konusuna değindim. Örme kumaşların parça yıkaması konusunu anlatmaya çalıştım.

Kumaşlar ve kimyasallarla ilgili terimlerin yer aldığı bir bölüm ekledim.

Çalışmamda deneyimlerimi aktardım.  Amacım örme kumaşların daha iyi ön terbiyesi, baskısı, boyanması ve özel bitim işlemlerinin nasıl daha iyi yapılacağını anlatmaktı.

Bu çalışmamın Tekstil sektörü mensuplarına faydalı olmasını dilerim.” 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz