Ana Sayfa Etkinlikler Tekstil Sanayi Müzesi’nde ‘Dokuma ve Gravür Sergisi’

Tekstil Sanayi Müzesi’nde ‘Dokuma ve Gravür Sergisi’

472
0

Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen ve Doç. Dr. Sevim Arslan’ın dokuma ve gravür eserlerinden oluşan ‘Seçtiklerim’ isimli tekstil sergisi, Merinos Tekstil Sanayi Müzesi’nde açıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan müzeler, sanatsal ve kültürel çalışmalara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Müzeler Şube Müdürlüğü’nün ev sahipliği yaptığı ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Sevim Arslan’ın ‘Seçtiklerim’ isimli dokuma ve gravür sergisi, Merinos Tekstil Sanayi Müzesi’nde düzenlenen törenle açıldı. Toplam 12 eserin yer aldığı sergi, 16 Nisan 2017 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Küratör Prof. Dr. Ayten Sürür, 12 parçadan oluşan dokuma ve baskı resimlerini Bursa‘da sergilediği için Sevim Arslan’a teşekkür etti. Tekstil ve lif sanatları alanında dünyada olduğu gibi ülkemizde de yapılmakta olan gelişmeleri ve çalışmaları Bursa‘ya sunmayı ve paylaşmayı amaçladıklarını söyleyen Sürür, Arslan’ın dokuma resmi yorumlarını sergilemenin mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Sergi sahibi Doç. Dr. Sevim Arslan ise, Bursa‘da önemli bir mekanda sergi açmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Geleneksel Türk sanatlarıyla tekrar buluşup diyaloğa girmenin ve söylenecek sözleri bulmak amacıyla çalışmayı hazırladığını anlatan Arslan, binlerce senedir hiç değişmeden devam eden tekniği kullandığını dile getiren Arslan, tekstil ürünlerinin resim olarak seyredilmesini de arzu ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından sergi ziyarete açıldı. Doç. Dr. Sevim Arslan çalışmalarında kullandığı teknikleri konuklara da anlattı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz