Ana Sayfa Faydalı Bilgiler RENKLERİN İNSANLAR ÜZERİNDEKİ MUCİZEVİ ETKİLERİ

RENKLERİN İNSANLAR ÜZERİNDEKİ MUCİZEVİ ETKİLERİ

871
0

Mucize belki de hepimizin hayatımızda olması istediğimiz en güzel olaylardan biridir. Her insanın hayatında olmasını istediği onu mutlu edecek ayaklarını yerden kesecek mucizelere ihtiyacı vardır. Bazı insanlar olağan üstü şeylerin olmasını mucize olduğunu düşünse de aslında yaşadığımız hayatta farkındalık içinde olduğumuzda mucize aslında biziz ve mucize bizim içimizde saklı

İstemek zihnin bilimsel olarak belirli bir amaca yönelmiş bilinç ve bilinçaltı düzeylerinin uyumlu etkileşmesidir.

Hayat dediğimiz bu akıp giden zaman diliminde bazı insanlar, hayatlarını içlerinde sakladıklarını, dışa vuramadıklarını bazı sebeplerle ortaya koyarlar. Bu bazen bir yazı, resim, müzik olur. Her biri bir duygunun ifadesidir aslında

Bizim ilgi alanımız olan tekstilde de moda ve tasarımda bu kriter dikkate alınmakta şüphesiz ama ya hayatı düzgün gitmeyen modayla ilgisi olma şansı bile olmayan insanlar belki de sadece örtünmek için giydiği kıyafetin acaba bu sene konsept bu mu diye düşünme lüksü yoktur

İnsanoğlunun içinde sakladığı duyguları dışa vurma ihtiyacı? Buna çözüm bulunamaz mı? Elbette bulunur hem de hayatımıza yön veren renkler ile.

Günümüzde var olan gerek görüş ve zihinsel olarak sağlıklı insanlar ve gerekse hem bedensel emde zihinsel olan insanlarımızın iç dünyalarında neler olduğunu bilmek kolay. Şu durumda bu olaya birazda olsa yön verecek bir sistemden bahsetmek istiyorum.

Mandala sistemi; Mandala sanskritçe kökenli bir sözcüktür. Manda (enerji, öz) ve la (kap) anlamlarına gelen iki ismin birleşimidir. Enerjiyi tutan kap. Doğu dillerinde ise enerjiyi saklayan kap diyebiliriz. Yani duygularımızı hislerimizi, dileklerimiz mandala sistemi ile dile getirebiliriz.Tekstil in temel taşlarından biri olan renk olgusu ile insanların dışa vuramadıkları hislerini yada engelli bir insanımızın ifade de güçlük çektiği duygularını bu şekilde dile getirebilirler.Bence her insanı topluma kazandırabilmek adına bu sistem geliştirilmeli insanlar renk ile içlerinde ifade edemedikleri hisleri başkalarına aktarabilmeliler bu onlar için bir meditasyon gibi olacaktır.

Bu konun üzerine gidilip bazı etkinlikler ile geliştirilmelidirler

Özellikle engelli insanlarımıza yönelik etkinlik ya da eğitimler verilebilir.

Çünkü daha öncede bahsettiğimiz gibi mandala ruhsal gerginliği gideren, iç huzuru sağlayan bir sistemdir. Bu sistemi yapmak için özel bir yeteneğe ihtiyaç yoktur sadece kâğıt kalem pergel ve cetvel yeter.

Birşeye bağlı olmadan işlem ve kullanılan renk gruplamaları sizin o a bulunduğunuz ruh durumunuzu ya da probleminiz yansıtacaktır. Tedavi içi belki de bir adım atılmasında yardımcı olacaktır. Engelsiz bir hayat için bu insanlarımız için bu etkinlikler yapılıp eğitimler verilebilir.

İlk başlangıç noktası bizim doğum ile hayatımızın başlangıcını temsil eder ve sonra ki şekillenmeler de bulunduğumuz ruh halini belirler

Bu eğitimler esnasında renk bilgileri de verilerek. Rengin insan hayatında ifade özgürlüğünde ya da hayata bağlanma haz alma mutlu olmada etkileri de aktarılabilir.

Hedef her mevsim insanlara rahat huzur veren kendilerini ifade eden trendlerin oluşturulmasıdır. Bizim diğer tasarımcılardan eksiğimiz değil fazlamız bile var. Genlerimizde olan renklilik yanında kültürümüzde çok renklilik hayatımıza çok şeyler katar. Yurdumuzun her yöresinde o kadar güzel renklilik var ki Batı’sından Doğu’suna Kuzey’inden Güney’ine kadar yelpaze çok geniş. Düşünün yurdun herhangi bir köyünde bir genç kız ya da kadın renklerle duygularını dokuduğu kilim ya da halıya dökebiliyor yeter ki isteyelim.

VİLDAN ERYILDIZ

KOLORİST

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz