Ana Sayfa Genel Özbekistan’da Uluslararası Pamuk ve Tekstil Fuarı

Özbekistan’da Uluslararası Pamuk ve Tekstil Fuarı

689
0

Özbekistan’da düzenlenen Uluslararası Pamuk ve Tekstil Fuarı’nda, 700 bin ton pamuk lifi ile 800 milyon dolarlık tekstil ürünlerinin satış anlaşmaları imzalandı.

Özbekistan Hükümeti, Uluslararası Pamuk Kurumu ve Cotton Outlook Dergisi tarafından organize edilen 11. Uluslararası Pamuk ve Tekstil Fuarı’nda satışa sunulan Özbek pamuğunda geçen seneye nazaran artış görüldü. Bu çerçevede 700 bin ton pamuk satışıyla ilgili çeşitli kontratlara imza atıldı. Ülkede üretilen tekstil ürünlerinin de sergilendiği fuarda, ayrıca tekstil ürünlerinin ihracatıyla ilgili 800 milyon dolarlık anlaşmalar imzalandı. Özbek pamuğunun esas alıcıları arasında Güney ve Güney-Doğu Asya ülkeleri başı çekti, Bangladeş, Çin ve Singapur ilk sıralarda yer aldı.

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’teki Uzexpocenter’da düzenlenen fuara, 40’tan fazla ülkeden pamuk ticareti ve işlemesi yapan binden fazla işletme ve şirket temsilcisi katıldı. Fuarda, ülkede üretilen pamuk çeşitlerinden örnekler sergilendi. Fuar katılımcıları ayrıca Taşkent yakınlarındaki pamuk tarlaları ve pamuk işleme fabrikasında incelemelerde bulundu. Fuar çerçevesinde dünya pamuk piyasasıyla ilgili uluslararası konferans da düzenlendi. Konferansta, dünya pamuk piyasası ve Çin, Bangladeş gibi Özbek pamuğunun önemli alıcıları arasında yer alan ülkelerin pamuk piyasası da ayrıntılarıyla masaya yatırıldı.

Uluslararası Pamuk ve Tekstil Fuarı, 2005 yılından bu yana Taşkent’te gerçekleştiriliyor, bu fuarlarda ülkede üretilen pamuk lifinin yanı sıra tekstil ürünleri de sergileniyor.

Pamuk üretiminde dünyada altıncı, pamuk ihracatında ise beşinci sırada bulunan Özbekistan’da yıllık ortalama 1-1,1 milyon ton pamuk lifi üretiliyor, bunun önemli kısmı yurt dışına ihraç ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz