Ana Sayfa Genel Yıldırım Belediyesi tekstil atıklarını topluyor

Yıldırım Belediyesi tekstil atıklarını topluyor

611
0

Bursa Yıldırım Belediyesi, tekstil atıklarının sokaklara ve boş alanlara atılmasının önüne geçiyor. 18 ayda 93 bin 800 ton tekstil atığı toplanarak çevrenin kirlenmesi önlendi.

Yıldırım Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren 5 bin tekstil atölyesinden haftanın altı günü tekstil atığı topluyor. Özel tekstil atığı torbaları ile günde 20 ton atık toplayan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ayrıca her mahallede de haftanın iki günü atık toplama işlemi yapıyor. 700 bin nüfus barındıran Yıldırım’ın temizliği için hassas çalışmalar yürütülmesi gerektiğini belirten Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Haziran 2014’ten bu yana 850 adet yeni galvaniz çöp konteynerini vatandaşlarımızın kullanımına sunarken, ekiplerimiz 2 bin 100 adet galvaniz çöp konteynerinin de bakım ve onarımını yaparak hijyen şartlarını sağladı. Yıpranan plastik çöp kutuları da yenileri ile değiştirildi” diye konuştu.

Çevreyi korumanın herkesin görevi olduğunu hatırlatan Edebali, “Büyük önem verdiğimiz ambalaj atıkları, bitkisel yağ ve pil atıklarının toplanması ile çevrenin korunmasına ve geri dönüşüm ile doğal kaynakların bilinçsizce heba edilmemesine katkıda bulunuyoruz. Tekstil kırpıntı atıklarını da abone işletmelerimizden toplayarak Yıldırım’ın kirlenmesini önlüyoruz. Bu gibi atıkların boş alanlara bırakılmaması konusunda bütün esnaf ve vatandaşlarımızın hassas olmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz