Ana Sayfa Genel PAKİSTAN TEKSTİL ÜNİVERSİTESİ İLE İŞ BİRLİĞİ

PAKİSTAN TEKSTİL ÜNİVERSİTESİ İLE İŞ BİRLİĞİ

529
0

Uludağ Üniversitesi ile Pakistan Ulusal Tekstil Üniversitesi, tekstil alanındaki birikimlerini ve yetişmiş elemanlarını daha ileri noktalara taşıyacak bir protokole imza attı.

İşbirliği protokolüne Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile Pakistan Ulusal Tekstil Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arshad Ali imza koydu. Ulcay, üniversitenin birçok kurum ve kuruluşla iş birliğini protokolü yaptığını, Pakistan Tekstil Üniversitesi ile de iş birliğini yapacak olmaktan heyecan ve memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Ali de, iki ülke arasındaki tarihi bağlara değinerek, Türkiye’nin tekstil şehri Bursa’da, Uludağ Üniversitesi ile tekstil içerikli iş birliği protokolüne imza atmanın kendisi için ayrı bir anlamı olduğunu, bu iş birliğinin artarak devam edeceğine inandığını söyledi.
İki kurum arasında beş yıl süreyle geçerli olacak protokol; bilim adamı, öğrenci, bilgi ve materyal değişimi ile ortak araştırma projelerinin geliştirilmesini kapsıyor. İşbirliği protokolüyle bilimsel yenilikleri paylaşmak ve ortak yeni projeler ve programlar geliştirmenin yanı sıra iki kurum arasındaki bağların güçlendirilmesi de hedefleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz