Ana Sayfa Genel Bursalı Tekstil Firmaları Dünya Markalarıyla Buluştu

Bursalı Tekstil Firmaları Dünya Markalarıyla Buluştu

689
0

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyeleri, Paris’te düzenlenen Texworld ve Premiere Vision fuarlarını ziyaret etti.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyeleri, Paris’te düzenlenen Texworld ve Premiere Vision fuarlarını ziyaret etti.

Oda ve borsalara örnek olan BTSO, yeni fuar organizasyonlarına devam ediyor. Bursa iş dünyasına yurt dışı tecrübesi kazandırmak maksadıyla BTSO ve KOSGEB’in destekleriyle hayata geçirilen proje çerçevesinde Bursalı iş adamları Paris’e çıkarma yaptı. BTSO’nun organizatörlüğünde Yenişehir Havaalanı’ndan iki ayrı özel uçakla Fransa’ya gelen 200’e yakın tekstil firması temsilcisi, Texworld ve Premiere Vision Fuarlarını inceleme fırsatı yakaladı.
Dünyanın 5. büyük ekonomisine sahip Fransa’da sektörün dünyaca ünlü markaları ile bir araya gelen Bursalı firmalar, tekstil sektöründeki son gelişmeleri yakından takip ediyor. Sektörün kalbinin attığı Paris Texworld ve Premiere Vision fuarlarına gelen firmalar, yabancı yatırımcılar ile bir araya gelerek ikili iş bağlantılarını güçlendiriyor. İş dünyası temsilcileri, fuar sayesinde sektörün de nabzını tutuyor. Ziyaretlerde, tekstil firmalar çalışmaları ve fuar ile ilgili bilgiler de paylaştı.

BTSO’nun ihracata dayalı büyüme hedefi doğrultusunda önemli projeleri hayata geçirdiğini anlatan İsmail Kuş, fuarlar aracılığıyla Bursalı firmalara yeni işbirliklerinin kapısını aralamak istediklerini dile getirdi. Bursa’da tekstil sektöründe faaliyet gösteren 8 binden fazla firma olduğunu ifade eden İsmail Kuş, “Bursa tekstil sektöründe söz sahibi bir şehir. Texworld Fuarı’nda stant açan 97 Türk firmasından 30’u Bursa firması. Bursa’nın bu başarısı bizlere gurur veriyor. Bizler de BTSO olarak Bursalı KOBİ’lerin uluslararası arenada gücünü arttırmaya ve ‘Bursa Büyürse Türkiye Büyür’ sloganıyla hareket ederek, şehir ekonomisini daha yüksek seviyelere çıkartmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz