Ana Sayfa Genel İranlı Tekstilciler İzmir’de Eğitim Alacak

İranlı Tekstilciler İzmir’de Eğitim Alacak

544
0

İran’dan 40 kişilik bir heyet, İzmir’e gelerek tekstil sektörüyle görüşmeler gerçekleştirdi.

İran Uzman Grubu Yürütme Kurulu Başkanı Majid Haj Mohammadi ile Genel Müdürü Shahnaz Manavi ve beraberindeki heyet, uzun süreli işbirliği anlaşmalarına zemin oluşturmak amacıyla Moda, Tekstil ve Konfeksiyoncular (MTK) Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Sadi Doğan, Buca Ege Giyim Organize Sanayi Bölgesi (BEGOS) Müteşebbis Heyet Başkanı Nedim Örün, BEGOS Yönetim Kurulu Başkanı Şener Kırıkkaya, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden ve Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Arzu Marmaralı’yı ziyaret etti.

İran’daki tekstil sanayisinin henüz gelişmediğinin altını çizen Majid Haj Mohammadi, özellikle gelinlik ve abiye sektöründeki eksiklikleri gidermek, Türk tekstilcilerinin desteklerini almak için girişimlere başladıklarını söyledi. Ülkelerindeki gelinlik üretiminin yeterli olmadığını kaydeden Mohammadi, gelinlik ve abiye üreticisi Türk tekstilcilerine ekim ayında Tahran’da yapılacaktekstil fuarına katılmaları için davette bulundu. Son olarak Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği’ni ziyaret eden Mohammadi, İran’da hazır giyim sektöründe çalışmak isteyen vatandaşlarının eğitimi için akademik destek istediğini bildirdi.

DOĞAN: 1200 İŞYERİMİZLE İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

MTK Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Sadi Doğan, İran ile 1200 işyeri ve 20 bin çalışanıyla ticari işbirlikleri yapmaya hazır olduklarını belirterek, ellerinden gelen desteği vermekten memnuniyet duyacaklarını söyledi.

Yaklaşık 10 yıldır Avrupa’nın en önemli gelinlik ve abiye fuarının İzmir’de yapıldığına dikkat çeken BEGOS Müteşebbis Heyet Başkanı Nedim Örün, ayrıca gelinlik ve damatlığa ait her türlü aksesuarın İzmir’de bulunabildiğini söyledi. İzmirli giyim sanayicileri olarak Ortadoğu ülkelerinde olduğu gibi İran’da da alışveriş faaliyetlerine başlamanın zamanının geldiğini ifade eden Örün, başta Arap ülkelerinden edindikleri tecrübelerini İran için değerlendirebileceklerini kaydetti.

KIRIKKAYA: İRAN TÜRKİYE TİCARET ANLAŞMASI ŞART

BEGOS’tan dünyanın her yerine rahatlıkla ihracat yapabildiklerini ancak henüz İran ile Türkiye arasında ticaret anlaşması bulunmadığına dikkat çeken BEGOS Yönetim Kurulu Başkanı Şener Kırıkkaya, öncelikle iki ülke arasındaki gerekli sözleşmelerin yapılması gerektiğini aksi takdirde rahat hareket imkanı bulamayacaklarını söyledi. Kırıkkaya, gerekli şartların oluşması halinde tekstil, konfeksiyon ve hammadde konularında işbirlikleri yapabileceklerini sözlerine ekledi.

ÖZDEN: EĞİTİM İHRACATI İLE BAŞLAYABİLİRİZ

İran ile hem eğitim hem de ticaret alanında işbirliklerine hazır olduklarını belirten EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden ise Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümünde yaptıkları toplantı neticesinde İranlıların mesleki eğitimi konusunda yapacakları projenin detaylarını konuştuklarını bildirdi. Gelecek yıl 20 kişilik bir grubun İzmir’e gelerek Ege Üniversitesi’nde yapılabilecek bir sertifika programına katılabileceğini anlatan Özden, bu sayede İran’a ihracatı eğitimden başlatabileceklerini söyledi. Gelecekte bu ve benzeri çalışmaları giderek artırmayı düşündüklerini dile getiren Özden, Türkiye için büyük bir pazara sahip olan İran ile ticareti geliştirmek için yapılacak her türlü çalışma içinde olabileceklerini dile getirdi.

K: haberler.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz