Ana Sayfa Faydalı Bilgiler KONFEKSİYON KESİMDE KUMAŞTAN KAZANÇLAR

KONFEKSİYON KESİMDE KUMAŞTAN KAZANÇLAR

2157
0

Konfeksiyonda maliyetin %70 kumaş oluşturmaktadır. Bunun için kumaşı en verimli şekilde kesimi gerçekleştirmemiz gerekir. Bunun için  kalıplarında köşelere  düz ipine, kumaş serme , asortide ve çekme dönmelere müdahale edilerek kumaşlarda küçük iyileştirmeler yaparak %10 kadar iyileştirme mümkündür.

Overlok makinasında dikim esnasında ortalama 5 mm kestirme oluşmamaktadır. Köşe kısımlarında oluşan  ölü bölgeleri kırparak  pastal verimliliği %1 kazanç elde edilmektedir.

Pastal yaparken  kumaş düz ipi açısını oynayarak kumaş verimliliği %1 ile %7 kumaştan kazanç elde edilebilinir. (Örme kumaş ve dokumada düz ipi beli olmayan ve dönme oluşmayan  kumaşlarda)

hv2

hv3

 

Kumaş  üzerindeki hatalar serim esnasında çıkartılıyor hata adeti ne kadar fazla olursa kumaş firesi artmaktadır.Serimde kumaş hatalarını kontrast kumaş fireleriyle işaret koyarak  kesim sonrası  hatalı parçayı bulup yerine sağlam beden ile değiştirerek kumaşı en verimli şekilde serimi gerçekleşmektir. Pastal boşluklarına gelen hatalar çıkarılmadığından kumaştan daha az kullanılır. Serimde % 30 daha hızlı açılır kumaştan %2 kazanç sağlar.

hv4

Beden adetlerine göre pastal asortisi yapılır. Model ve kumaş eni uygun asorti alınmadığı durumlarda %2 verim kaybına neden olur bunu kazanca çevirmek için iki veye daha fazla  pastal yapılmalı açılan kumaşın enlerinde farklar var ise enlere uygun asorti ve pastal yapılmalı ve kumaştan %1 kazanmış oluruz.

Kalıba verilen  çekme payı her partiden ütü yıkama testi alınarak %2  kumaş kazancı elde edilir dikim sonrası ölçü problemi minimuma inerek tolerans dışı ölçülerden %3 kazanç kazanırız. Alınan test ile dönme kontrolü yaparak dönme olan partiler tespit edilerek dönme kalıbı yaparak dikişte regüle işçiliğini azaltır dönmeden ayrılanacak  %4 bedeni kurtarmış olursunuz daha kaliteli bedenler üretirsiniz. Dönmeden dolayı boyahanelere iade olmaz termin sıkıntısı yaşanmaz zamanında yükleme yaparsınız boyahanelere iade olan partiler %2 kumaş kaybına neden olur.

hv5

Bu çalışmaları yaparak % 10 kumaş maliyetini düşerek uzak doğu ile rekabet edebiliriz karlılık oranını artırırız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz