Ana Sayfa Genel İTÜ Tekstil Laboratuvarından Akreditasyon Başarısı

İTÜ Tekstil Laboratuvarından Akreditasyon Başarısı

720
0

İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi, Tekstil ve Konfeksiyon Kalite Kontrol ve Araştırma Laboratuvarı, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından 26 Mayıs 2019 tarihine kadar 4 yıl süre ile akredite oldu.

Tekstil sektörü için en kapsamlı laboratuvar 

İTÜ Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi, Tekstil ve Konfeksiyon Kalite Kontrol ve Araştırma Laboratuvarı, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından 26.05.2019 tarihine kadar 4 yıl süre ile akredite oldu. TS EN ISO/IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar Standardına uygun olarak 33 testten başarı ile geçen laboratuvar “Deney Laboratuvarı” statüsünde tekstil alanında akredite olan en geniş kapsamlı laboratuvar olma özelliği taşıyor.
Üniversite – Sanayi işbirliği için önemli bir adım

Tekstil ve Konfeksiyon Kalite Kontrol ve Araştırma Laboratuvarı 1983 yılından itibaren Tekstil Mühendisliği Bölümü’nün bir birimi olarak akademik bilgi, birikim ve uzmanlığı temelinde,  gerek üniversite gerekse devlet ve özel sektör kurum ve kuruluşlarının taleplerini karşılamaya yönelik, test ve analiz hizmetleri sunuyor.

Sağlanan bu kapsamlı akreditasyon ile laboratuvarda yapılan deneylerin ölçme altyapısı, ölçüm güvenilirliği, laboratuvarca yerine getirilen ölçümlerin izlenebilirliği ve ölçüm çalışmalarının homojenliği doğrulandı. Bu sayede gerek kamu kurumlarına gerekse ülke ekonomisine, üretime, ihracata ve istihdama önemli katkıları olan tekstil ve konfeksiyon sektörüne verilen hizmetlerin kalitesi iyileştirilmiş,  bilimsel ve endüstriyel ArGe/ÜrGe/GeUy süreçlerine destek olmada,  üniversite-sanayi işbirliğine yönelik ortam ve olanak sağlamada önemli bir güç elde edilmiş oldu.

Kalite politikası belirlendi

Yüksek kalite bilinci ile alanındaki bilimsel ve endüstriyel faaliyetlerin gerektirdiği hizmetleri, TS EN ISO/IEC 17025 standardın gereklerini yerine getirecek laboratuvarın kalite politikası şu şekilde oluşturuldu:

Müşteri beklentilerini karşılayacak içerik, doğruluk, güvenilirlik ve sürede yapmak
Laboratuvar şartlarını, personelini ve ilişkili destek hizmetleri, kalite standartlarını sağlayacak şekilde daima güncel ve sürekli iyileşen özelliklere haiz kılmak
Çalışmalarını ekip anlayışı içerisinde yürütmek
Güveni azaltacak her türlü baskıdan uzak, tarafsız, bağımsız ve gizlilik ilkeleri çerçevesinde çalışmaları sürdürmek
Müşteri memnuniyetini en üst düzeyde sağlamak
Laboratuvarın saygınlığını ve itibarını korumak ve yükseltmek

Tekstil Araştırma Geliştirme Merkezi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz