Ana Sayfa Makaleler YENİ NESİL RENK DEĞİŞTİREN BOYALARLA ÇOCUK KIYAFETİ ÜRETMEK

YENİ NESİL RENK DEĞİŞTİREN BOYALARLA ÇOCUK KIYAFETİ ÜRETMEK

1115
0

 

 

ÖZET: 

Projenin amacı insan yaşamını kolaylaştıracak kumaşlar üretmektir. Kullandığımız, giydiğimiz kumaşların yaşamımızda çok önemli bir yer tutuyor.

İnsanlar sıhhi ve konforlu ortamlarda yaşamaya ve onları mutlu edecek giysiler giymeye layıktır.  Farklı özellikleri taşıyan kumaşlardan yapılan giysiler üreterek ve tüketiciye sunarak onların yaşamlarını kolaylaştırmak amacındayız.

Daha önce çalıştığım bir fabrikada farklı iklimlere göre, farklı ısılarda renk değiştiren penyeler ve elbiseler üreterek dünyanın dört bir tarafına milyonlarca adet ihraç etmiştik. Ancak bazı boyaların kansere neden olma ihtimali belirince üretimi durdurmuştuk.

Teknolojideki son gelişmeler yeni nesil renk değiştiren boyaların üretimini mümkün kılmıştır. Biz çocuklar için ateşleri yükseldiğinde rengi değiştiren ve bizi uyaran kıyafetler üreteceğiz. Çalışmamız yeni nesil renk değiştiren boyalar kullanılarak yapılacaktır.

 

TAHMİNİ PROJE SÜRESİ: Varsayılan proje süresi 6 aydır.

TAHMİNİ PROJE BÜTÇESİ: Basında yapılacak tanıtım bedelleri, yapılacak testler için labaratuar ücretleri dâhil, tahmini proje bütçesi 250 bin TL.’dir.

PROJENİN AMACI:

Bu amaçla üretilmiş yeni nesil renk değiştiren fular aplikasyonuyla, çocuk kıyafetleri için üretilen kumaşlara aplike edilerek, çocuk ateşlendiğinde renk değiştirme özelliği kazandırmaktır. Kumaşı boyarken ısı aralıklarını göz önünde tutacağız.

PROJENİN KAPSAMI:

Teknolojideki son gelişmeler istediğimiz özelliklerde, istediğimiz ısı aralıklarında renk değiştiren boyaların üretimini mümkün kılmıştır.

Bu boyaları daha önce kullanıldığımız kimyasal maddeler yardımıyla tekstil ürünlerine aplike edilecektir. Bu özellikteki tekstil ürünleri hedef pazarlara yönelik olarak üretilecektir.  Aplikasyon yapılan kumaş önce ısıl ortamlarda denekler tarafından test edilecektir

PROJEDEN BEKLENEN SONUÇ:

Ülkemizde gelişmiş bir tekstil sanayi var. Üretilen tekstil ürünleri yurtdışına satılmakta ve ekonomiye büyük bir katkı sağlamaktadır. Çocuğun ateşi kritik sıcaklığa ulaştığında renk değiştiren giysiler bize yeni ve karlı pazarlar açacaktır. Bu kumaşlardan yapılan giysiler günlük hayatımızı daha da renklendirecektir.

Bu giysilerin yurtdışına pazarlanmasıyla sektörde üretim, ihracat ve karlılık daha da artacaktır. Sektördeki katma değeri yüksek üretim yapılacak ve ülke ekonomisine olumlu bir katkı olacaktır.

EKREM HAYRİ PEKER

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz