Ana Sayfa Makaleler ISITICI İÇ ÇAMAŞIRI ÜRETMEK

ISITICI İÇ ÇAMAŞIRI ÜRETMEK

1008
0

Projenin amacı insan yaşamını kolaylaştıracak kumaşlar üretmektir. Yaşamımızı kolaylaştıran giysiler kullandığımızda kendimizi çok mutlu hissedeceğiz. Kış aylarında vücudumuzun ısısını 2-3 derece arttıracak özellikte iç çamaşırı, çorap ve eldivenler dış ortamlarda kendimizi daha rahat hissetmemizi sağlayacaktır.

Vücut ısısını arttıran özellikleri veren mikro kapsüller üretimini mümkün kılmıştır. Çalışmamız bu özellikleri içeren nano kimyasallarla yapılacaktır.

 

TAHMİNİ PROJE SÜRESİ: Varsayılan proje süresi 6 aydır.

TAHMİNİ PROJE BÜTÇESİ: Basında yapılacak tanıtım bedelleri, yapılacak testler için labaratuar ücretleri dâhil, tahmini proje bütçesi 200 bin TL’dır.

PROJENİN AMACI: Vücudu ısıtma özelliklerini taşıyan ve Nano teknolojiyle üretilmiş mikro kapsüller fular aplikasyonuyla, giysi-iç çamaşırı ve eldivenlik kumaşlara aplike edilerek ısıtma özelliği kazandırılacaktır.

 

GİRİŞ:

Papatya özü, capsilin gibi maddelerin ısıtıcı özelliklere sahip olduklarını biliyoruz. Bu tür maddelerden üretilmiş mikro kapsülleri yapışma özelliği olan kimyasal maddeler yardımıyla, kullandığımız tekstil ürünlerine aplike edilecektir. Bu şekilde istediğimiz özellikteki tekstil ürünlerini üretebileceğiz. Çoraplara bu özelliklerini kazandırmak için ayrı bir metot uygulayacağız. Ürünler piyasaya sunulmadan önce denekler tarafından test edilecektir.

YAKLAŞIM:

İnsanlar sıhhi ve konforlu ortamlarda yaşamaya layıktır ve bunun için özellikli kumaş üretimi yapılmalıdır. Projenin amacı insan yaşamını kolaylaştıracak, tüketicileri kışı rahat geçirtebilecek ürünleri kumaşlar üretmektir. Kullandığımız kumaşların yaşamımızda ne kadar önemli yer tuttuğunu yaşayarak öğreniyoruz.

PROJEDEN BEKLENEN SONUÇ:

Projenin amacı insan yaşamını kolaylaştıracak giysilik kumaşları üretmektir. Kullandığımız kumaşların yaşamımızda ne kadar önemli yer tuttuğunu yaşayarak öğreniyoruz.

Bu özellikte üretilen kumaşlardan yapılacak ürünler sektörün karlılığını, ihracatını arttıracaktır. Türk Tekstil Sektörü dünya pazarlarında dahada öne çıkacaktır.

Katkıda Bulunan: Yılmaz Kılıç Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü öğrencisi, [email protected]

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz