Ana Sayfa Makaleler BÖLGESEL ZAYIFLATAN KORSE VE İÇ ÇAMAŞIR ÜRETMEK

BÖLGESEL ZAYIFLATAN KORSE VE İÇ ÇAMAŞIR ÜRETMEK

1222
0

 

Tıp dünyasının en büyük problemlerin birisi obezite ve obeziteye bağlı olarak hızla yaygınlaşan sağlık problemleridir. En çok rastlanan sağlık problemleri şeker, kalp- damar rahatsızlıkları ve yüksek tansiyondan doğan rahatsızlıklardır. Ayrıca içki ve sigara tüketiminin yaygınlaşması mevcut problemleri daha da arttırmıştır.. Doktorlar sağlığımız için bize unlu, şekerli, tuzlu yiyeceklerden, gazlı içeceklerden, kırmızı etle beslenmekten vazgeçmemizi; sağlık için yürüyüş yapmamızı öneriyorlar.

TAHMİNİ PROJE SÜRESİ:

Varsayılan proje süresi 6 aydır.

TAHMİNİ PROJE BÜTÇESİ:

250 bin TL.( Kumaş dikiş bedeli ve medyadaki reklâm bedeli dâhil)

PROJENİN AMACI:   

Nano teknolojiyle bu amaçla üretilmiş mikro kapsüllerin fular aplikasyonuyla, günlük hayatımızda kullanılan iç giyim ve korse yapılan kumaşlara, aplike edilerek, zayıflatma özelliği kazandırmaktır. Kumaşa, bu özelliğinin yanında istersek anti-bakteriyel özellik kazandırabiliriz.

PROJENİN KAPSAMI:

Teknolojideki son gelişmeler bu özellikleri veren mikro kapsüller üretimini mümkün kılmıştır. Capsaicin, ahududu, squalene gibi yağ eritici maddelerden elde edilen nano partiküller yapışma özelliği olan kimyasal maddeler yardımıyla, kullandığımız tekstil ürünlerine aplike edilecektir.

Bu amaçla üretilmiş nano partiküller vücudun hareketiyle patlayarak, deriye nüfuz edecektir. Bu şekilde derinin altında olan yağları çözecektir.

Aplikasyon yapılan kumaş önce denekler tarafından test edilecektir. Daha önce yaptığım denemelerde üç denekten birisinin olumlu cevap verdiğini gördüm. Denek sayısı ve takip süresi arttırılarak daha reel sonuçlar elde edilecektir.

PROJEDEN BEKLENEN SONUÇ:

Günlük hayattaki koşuşturmamız her geçen gün artıyor.Yemek yapmaya ve yemek yemeğe fazla zaman ayıramıyoruz. Şehir yaşamındaki karmaşanın yarattığı stres kilo almayı ve obeziteyi daha da arttırdı. Öte yandan ülkemizde gelişmiş bir tekstil sanayi var. Ülkemizde üretilen tekstil ürünleri yurtdışına satılmakta ve ekonomiye büyük bir katkı sağlamaktadır. Bu kumaşlardan yapılacak ürünler yurt dışına daha çok, daha kolay satılabilecektir.

Üstelik bu ürünlerin yurtdışına pazarlanmasıyla sektörde üretim, ihracat ve karlılık daha da artacaktır.Sektördeki katma değeri yüksek üretim yapılacak ve ülke ekonomisine olumlu bir katkı olacaktır

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz