Ana Sayfa Genel Nano kimyasallar hayatı kolaylaştırdı

Nano kimyasallar hayatı kolaylaştırdı

640
0

Merkezi Bursa’da bulunan Tekstil Araştırmacıları Derneği’nce düzenlenen etkinlikte nano kimyasallar ve tekstilin geleceği tartışıldı. Tekstil Araştırmacıları Derneği Başkanı Ekrem Hayri Peker, nano kimyasallar kullanarak; kir tutmayan, ter tutmayan, cilt Bakımı yapan, kötü kokuları absorbe eden, stres alıcı ve zayıflatıcı özellik taşıyan ev tekstilleri üretilebileceğini anlattı ve ekledi: “Üretmek yetmiyor, pazarlama ağı da kurmak gerek.”

Merkezi Bursa’da bulunan Tekstil Araştırmacıları Derneği’nce düzenlenen etkinlikte nano kimyasallar ve tekstilin geleceği tartışıldı.

Tekstil Araştırmacıları Derneği Başkanı Ekrem Hayri Peker,  nano kimyasallar kullanarak; kir tutmayan, ter tutmayan, cilt Bakımı yapan, kötü kokuları absorbe eden, stres alıcı ve zayıflatıcı özellik taşıyan ev tekstilleri üretilebileceğini anlattı ve ekledi: “Üretmek yetmiyor, pazarlama ağı da kurmak gerek.”

Tekstil Araştırmacıları Derneği, üyelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği ikinci etkinliğini Nilüfer Dernekler Yerleşkesindeki konferans salonunda yaptı. Başkan Ekrem Hayri Peker,  “Bilginin her geçen gün değersizleştiği bir ortamda, bilgiyle para kazanılan bir platform olması” için derneği kurduklarını anlattı. Tekstilde en büyük problemin işletmecilerin ürettikleri yeni ürünleri pazarlayacak ekiplerin olmaması olduğunu açıklayan Peker, firmalar yeni ürünler üretmeli ve bu ürünleri pazarlayacak organizasyonların kurulması gerektiğini söyledi.

Peker, yaptığı sunumla nano kimyasalları kullanarak; kir tutmayan, ter tutmayan, A-C-E vitaminli, Aloeveralı, kokulu, böcek-sinek-kene kovar, çabuk temizlenme özelliği olan, anti-bakteriyel, cilt Bakımı yapan, vucut Isısıyla rengi değişen giysiler ve bunlara ilaveten; kötü kokuları absorbe eden, stres alıcı ve zayıflatıcı özellik taşıyan ev tekstilleri üretilebileceğini anlattı.

Daha sonra dernek ikinci başkanı Mehmet Akgün” Susuz Boyama Teknolojilerindeki Gelişmeler” konusunda bir sunum yaptı. Akgün dünyada ve ülkemizde su kaynaklarının hızla azalmakta ve kirlenmekte olduğunu vurgulayarak, tekstilde de su kullanımının mutlaka azaltılacağını, bugün su olan bölgelerdeki tekstil fabrikalarının, yarın susuz kalacağını ve susuz boyama konusunun gündeme geleceğini, bu teknolojiyi elinde tutan ülkelerin izleyeceği politikalarla ülkemizdeki boya parkurunun işlevsiz kalacağını anlattı. Akgün; “Bu konuda çalışmalara hızla başlamalıyız. Bu makineleri yapabiliriz. Karbon dışındaki sıvılaştırılabilen gazların, mesela azotun üzerinde durmalıyız” dedi.

Dernek Yönetim Kurulu üyesi M. Ethem Atak; Tekstil Sektöründe bilgi-işlemci, bilgisayarcı kavramlarının farkını ve Bilgi Sistemlerini etkin kullanarak, stok maliyetlerinin ve diğer maliyetlerin nasıl azaltılacağını örnekleriyle anlattı.

Etkinlik soru-cevap bölümüyle sona erdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz