Ana Sayfa Etkinlikler Tekstil Araştırmacıları Derneği ilk etkinliği yapıldı

Tekstil Araştırmacıları Derneği ilk etkinliği yapıldı

559
0

Tekstil Araştırmacıları Derneği ilk etkinliği 8 Şubat 2014 günü Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki Dernekler Yerleşkesinin konferans salonunda yapıldı.

Ekrem Hayri Peker
Ekrem Hayri PEKER

Dernek başkanı Ekrem Hayri Peker önce derneği neden ihtiyacı hissettiklerini anlattı. Peker; “Bilgininher geçen gün değersizleştiği bir ortamda, bilgiyle para kazanılan bir platform olması” için derneği kurduklarını anlattı.

Tekstilde en büyük problemin işletmecilerin ürettikleri yeni ürünleri pazarlayacak ekiplerin olmaması olduğunu açıklayan Peker, firmalar yeni ürünler üretmeli ve bu ürünleri pazarlayacak organizasyonların kurulması gerektiğini söyledi.

Peker, yaptığı sunumla nano kimyasalları kullanarak;

– Kir tutmayan,

– Ter tutmayan

– A-C-E vitaminli

– Aloeveralı

– Kokulu

– Böcek-Sinek-Kene kovar

– Çabuk temizlenme özelliği olan

– Anti-bakteriyel

– Cilt Bakımı yapan

– Vucut Isısıyla rengi değişen

Giysiler ve bunlara ilaveten; Kötü kokuları absorbe eden, stres alıcı ve zayıflatıcı özellik taşıyan ev tekstilleri üretilebileceğini anlattı.

Daha sonra dernek ikinci başkanı Mehmet Akgün” Susuz Boyama Teknolojilerindeki Gelişmeler” konusunda bir sunum yaptı. Akgün, “Dünyamızdaki su kaynakları hızla azalmakta ve kirlenmektedir. İklim değişikliklerinin ülkelerdeki sanayileri olumsuz etkileyeceğini ve tekstilde su kullanımının mutlaka azaltılacağını, bugün su olan bölgelerdeki tekstil fabrikalarının, yarın susuz kalacağını ve susuz boyama konusunun gündeme geleceğini” anlattı.

Etkinlik soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Dernek bu konuda ikinci etkinliğini 5 Nisan 2014 günü yapacak ve ilave olarak “Tekstilde Bilişim Teknolojilerinin Etkin Kullanımı” konusu da anlatılacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz